Jump to content


Photo

[INFO]MW2 Console Commands


  • Please log in to reply
  • Flag Topic
16 replies to this topic

#1 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 02 June 2010 - 09:30 PM

NOTE-These commands can only be used when you are host of the match. To figure out if you are the host type "status" in the console, if it shows  "server not running" you are not host.


Loading Maps
"ui_mapname x" -use while in lobby

"map x" -use when in game

These are the names of the maps.
mp_afghan
mp_boneyard (Scrapyard)
mp_brecourt (Wasteland)
mp_checkpoint (Karachi)
mp_derail
mp_estate
mp_favela
mp_highrise
mp_nightshift (Skidrow)
mp_invasion
mp_quarry
mp_rundown
mp_rust
mp_subbase
mp_terminal
mp_underpass
mp_storm
mp_compact (Salvage)
mp_overgrown
mp_crash
mp_complex (Bailout)

Kicking Cheaters
Method 1. Type in the console "kick" followed by the players name.

Method 2. Type "status". All players should show up with their details,(ping,steam ID,client number,etc.)find their client number. It should be separate from everything else. Type "clientkick x" to kick them OR "tempbanclient x" to keep them from rejoining. You can also type "sv_kickbantime 3600" to max the time of the ban to an hour.

Other Commands
"ui_maxclients x" -set max players

"cg_scoreboardpingtext x" -shows/hides real ping(not the bars)

"scr_game_spectatetype x" -selects type of spectator(none,team,free)

"findexternalip" -shows your IP

"xpartymigrateafterround" -migrates host after round(use this when you want to leave the game)

"sv_maxping x" -highest ping allowed

"party_hostmigration x" -determines whether host will change if original leaves(dont set this to 0 :angry:)

"bg_fallDamageMinHeight x" -determines the height you have to fall to take damage(higher=less damage)

"jump_height x" -how high you can jump(set ^^^ accordingly)

"player_sprintSpeedScale x" -how fast you sprint

"player_sprintUnlimited x" -sets whether sprint is unlimited

"player_meleeHeight x; player_meleeRange x; player_meleeWidth x" -how far you can knife

"g_hardcore x" -hardcore mode

"scr_thirdperson x" -third person

"scr_game_allowkillcam x" -kill cam

"scr_team_fftype x" -friendly fire

"scr_nukecancelmode x" -disables nuke

"scr_nuketimer x" -nuke delay in seconds

"scr_game_onlyheadshots x" -kills only from headshots

"g_speed x" -player walk speed

"g_gravity x" -inverse gravity(higher=less)

"scr_player_forcerespawn x" -respawning on/off

"scr_maxperplayerexplosives" -maximum explosives allowed per player(default=2)

    Gametypes
g_gametype dm
g_gametype tdm
g_gametype dom
g_gametype sd
g_gametype ctf
g_gametype koth
g_gametype war
g_gametype gtnw
g_gametype arena
g_gametype sab

    Game Mode Limits
scr_dm_scorelimit
scr_tdm_scorelimit
scr_dom_scorelimit
scr_sd_scorelimit
scr_ctf_scorelimit
scr_koth_scorelimit
scr_war_scorelimit
scr_gtnw_scorelimit
scr_arena_scorelimit
scr_sab_scorelimit
scr_dm_timelimit
scr_tdm_timelimit
scr_dom_timelimit
scr_sd_timelimit
scr_ctf_timelimit
scr_koth_timelimit
scr_war_timelimit
scr_gtnw_timelimit
scr_arena_timelimit
scr_sab_timelimit

    Killstreak Chances In An Emergency Airdrop (x=%)
scr_airdrop_mega_ac130
scr_airdrop_mega_ammo
scr_airdrop_mega_counter_uav
scr_airdrop_mega_emp
scr_airdrop_mega_harrier_airstrike
scr_airdrop_mega_helicopter
scr_airdrop_mega_helicopter_flares
scr_airdrop_mega_helicopter_minigun
scr_airdrop_mega_nuke
scr_airdrop_mega_precision_airstrike
scr_airdrop_mega_predator_missile
scr_airdrop_mega_sentry
scr_airdrop_mega_stealth_airstrike
scr_airdrop_mega_uav

    Killstreak Chances In A Care Package (x=%)
scr_airdrop_ac130
scr_airdrop_ammo
scr_airdrop_counter_uav
scr_airdrop_emp
scr_airdrop_harrier_airstrike
scr_airdrop_helicopter
scr_airdrop_helicopter_flares
scr_airdrop_helicopter_minigun
scr_airdrop_nuke
scr_airdrop_precision_airstrike
scr_airdrop_predator_missile
scr_airdrop_sentry
scr_airdrop_stealth_airstrike
scr_airdrop_uav

After you set everything you want type in "map_restart" to activate everything.
  • 0

Advertisement

#2 OFFLINE   redhillunited

redhillunited

    Not Considered a Newb

  • Forum member
  • PipPipPip
  • Posts: 100
0

Posted 11 July 2010 - 07:44 PM

can you give me a commands how to host? commnads have private in they words I cant remember or some other way or commands to host on this new update!
  • 0
Posted Image

#3 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Topic Starter
  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 11 July 2010 - 07:56 PM

You being host is dependent on who would give the best connection to everyone else. I do not know how to auto execute commands. Also you should probally wait until the dedicated servers come up until focuses on fine tuning your matches. I have seen some people use programs to host their matches but they have errors like people being spectators,not dieing,extreme lag,etc.
  • 0

#4 OFFLINE   cooter

cooter

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 1
0

Posted 20 October 2010 - 02:52 PM

to be allways the host type this before you join lobby party_hostmigration 0; party_connecttimeout 1 greetz
  • 0

#5 OFFLINE   spevit

spevit

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 5
0

Posted 28 February 2011 - 03:23 PM

I have olso MW2 on the PC but how can I activate the commands?
  • 0

#6 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Topic Starter
  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 28 February 2011 - 07:48 PM

The console opens automatically if you use alterIWnet. No console for legit game.
  • 0

#7 OFFLINE   minininjatriforceman

minininjatriforceman

    Forum Guru

  • Forum member
  • PipPipPip
  • Posts: 256
  • Country Flag
0

Posted 28 February 2011 - 10:55 PM

The only reason why they ditched the counsel is because it is almost a backdoor to hackers and stuff. Look at black ops for example this is my assumption but one of the reasons why treyarch closed the counsel is because tekno gods created that bot loader and found a way through protection with counsel commands.
  • 0

Every time a cheater enters a game or a spammer enters this forum a panda is brutally beaten to death with a bamboo stick, a puppy is eaten by a North Korean, and a kitten gets ran over by a car so don\\\'t cheat or spam for the animals sake.


#8 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Topic Starter
  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 01 March 2011 - 02:04 AM

The only reason why they ditched the counsel is because it is almost a backdoor to hackers and stuff. Look at black ops for example this is my assumption but one of the reasons why treyarch closed the counsel is because tekno gods created that bot loader and found a way through protection with counsel commands.

I actually think IMO that the console was removed because of abusive hosts.People could kick people they didn't like or as you said cheat.
  • 0

#9 OFFLINE   spevit

spevit

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 5
0

Posted 01 March 2011 - 08:11 PM

I dont use alterIWnet I use the orginal MW2.
  • 0

#10 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Topic Starter
  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 01 March 2011 - 09:22 PM

No console on the original MW2.I'm sure it's possible to use the console but you'll get banned for using it.
  • 0

#11 OFFLINE   spevit

spevit

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 5
0

Posted 10 March 2011 - 02:59 PM

I use MW2 liberation (V1.04) and I play on steam. That is the original MW2 with disc, but I wanna play on AlterIWnet with MW2 liberation (V1.04) Is that possible? And if I play on AlterIWnet can I just continue with playing on steam (the original MW2)?
  • 0

#12 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Topic Starter
  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 10 March 2011 - 07:49 PM

Maybe,maybe not.You'll have to try or search for it to find out.
  • 0

#13 OFFLINE   minininjatriforceman

minininjatriforceman

    Forum Guru

  • Forum member
  • PipPipPip
  • Posts: 256
  • Country Flag
0

Posted 11 March 2011 - 06:09 AM

I actually think IMO that the console was removed because of abusive hosts.People could kick people they didn't like or as you said cheat.


Your right but they fixed that with modern warfare 2 because they only allowed admins to use the counsel
  • 0

Every time a cheater enters a game or a spammer enters this forum a panda is brutally beaten to death with a bamboo stick, a puppy is eaten by a North Korean, and a kitten gets ran over by a car so don\\\'t cheat or spam for the animals sake.


#14 OFFLINE   spevit

spevit

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 5
0

Posted 11 March 2011 - 11:52 AM

ah ty send me a message back A.S.A.P. if you have the answer thx.
  • 0

#15 OFFLINE   Keprycz

Keprycz

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 1
0

Posted 30 March 2011 - 02:54 PM

I use MW2 liberation (V1.04) and I play on steam.
That is the original MW2 with disc, but I wanna play on AlterIWnet with MW2 liberation (V1.04) Is that possible?
And if I play on AlterIWnet can I just continue with playing on steam (the original MW2)?


just copy ur steam game in to any folder on ur HDD and make it ready for alter so u can have to MW2 one for steam and one for alter
  • 0

#16 OFFLINE   spevit

spevit

    Newbie

  • Forum member
  • Pip
  • Posts: 5
0

Posted 30 March 2011 - 06:58 PM

So it doesn't work for the original MW2, but only for AlterIWnet?
  • 0

#17 OFFLINE   theplqa

theplqa

    Forum Allstar

  • Topic Starter
  • Moderator
  • Posts: 863
0

Posted 30 March 2011 - 07:26 PM

Yes only on alteriwnet.
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

You are viewing the forum as a Guest!
Please Login or Register!